duminică, 24 aprilie 2016

Simfonia Lalelelor 2016

Simfonia Lalelelor este un eveniment dedicat, ati ghicit, lalelelor. Din pacate in ultimii doi ani nu as mai putea zice ca este un eveniment dedicat lalelelor ci mai degraba panselutelor, petuniilor, muscatelor, crizantemelor si calelor. Pe langa aceste detalii mai adaugam si decorurile folosite de expozanti, ce lasa acel sentiment numit "deja vu".

Dar totusi au existat si aranjamente cu lalele, unele chiar create manual, aprecierile mele merg catre acei expozanti care au tinut cont ca evenimentul se numeste Simfonia Lalelelor.



sâmbătă, 23 aprilie 2016

Spam ! spam pe telefon

Folosesc serviciile de mail ale Google de ceva timp si asa cum era de asteptat am ajuns sa primesc si mesaje nesolicitate - SPAM. Nu are rost sa intru prea mult in detaliu despre ele, dar sunt cu sutele la nivel de saptamana.

Aceasta conduita a fost preluata si de operatorul Vodafone, la care am un abonament de cativa ani buni. Nu fumez, stiu sa imi beau berea cu masura iar cumparaturile le fac dupa caz in unul maxim doua hypermarketuri. Multumesc sms-urilor inutile trimise de Vodafone uneori si in momente proaste.

Povestea cu Spam-ul prin sms-uri nu se opreste aici, acum cateva zile am primit un mesaj de la un numar necunoscut mie 072X312364, care ma ruga sa apelez un alt numar 072X119080, pentru servicii de montare si modificare acoperisuri. Ghinion, stau la bloc spamerilor :)

miercuri, 13 aprilie 2016

Maxi-taxi, maxi risc

Astazi pe Digi 24 a fost prezentat un reportaj despre un accident de pe Autostrada A1 Pitesti-Bucuresti, unde un microbuz s-a rasturnat si 12 persoane au fost ranite, dintre care 2 mai grav. Reportajul poate fi vizualizat aici daca ati ratat ceea ce s-a prezentat la televizor in cursul zilei.

Ideea articolului nu este sa reiau ceea ce a fost dat la televizor ci doar sa atrag atentia asupra unui fapt din judetul nostru scump si drag. In rolurile principale se afla firmele de maxi-taxi Astra Transport si Car Cosmin, iar scenariul este cam asa:
- autovehicule cam vechi, unele prea vechi, grija mare la usile pe care trebuie sa le inchidem cand urcam
- autovehicule umplute cu pasageri peste masura, oxigenul optional, bine ca se deschide geamul intr-un final
- pasageri cam "salbatici" care prea putin inteleg ideea ca trebuie sa ajungi mai in fata daca cobori mai repede
- soferi ignoranti din pacate probabil preocupati de locul de munca.

Cursa de maxi-taxi in care am vazut acest lucru este cea de Pitesti - Topoloveni (- uneori si Leordeni), coborarea mea fiind la Ana Imep. Oare nimeni nu da doi bani pe viata noastra, siliti sa ne urcam in mijloacele lor de transport in comun? Probabil ca nu...

ALO domnilor politisti dormiti cumva ? Trebuie sa aibe loc vreun accident ca aceste firme sa bage ceva bani si in siguranta oamenilor nu doar buzunarele proprii ?

duminică, 3 aprilie 2016

Plimbare prin strand

Ziua de ieri, 2 aprilie 2016, a fost una perfecta pentru o plimbare si desigur ca Strandul Pitesti a fost alegerea perfecta...

Momentan aleile din strand sunt curate si bancile pe care sa iti tragi sufletul de asemenea. Personal nu m-a interesat prea mult acest lucru cat natura din acest loc. Nu exista peste tot verde precum in poza anterioara dar "fiind in constructie" m-am multumit si cu muguri care in maxim 2 saptamani ar trebui sa fie deschisi.

Cartea de vizita a orasului este reprezentata de lalele, care au inflorit chiar frumos sub soarele acestei primaveri, curios totusi de ceea ce va fi la Simfonie...