duminică, 30 noiembrie 2014

Cam trist...

Cu ceva timp în urmă vă relatam despre dispariția unui parc mic din cartierul meu, care a fost transformat în parcare. Se pare că aceleași genii începuseră să modifice și alte zone din cartier...


Lucrările de modificare nu au fost finalizate nici până la ora actuală, dar se poate observa cu usurință care a fost ”șmecheria”...


Nu văd prea multe persoane stând pe acele ”bănci” de șezut făcute din ciment după finalizare dacă nu au și ceva dintr-o clasică bancă de șezut, lemnul. Poate cine știe iese ceva bun până la urmă.

Vinerea Neagră... în stil Steam

Nu cred că mai este nevoie să descriu ce este platforma Steam și cu ce anume se ”ocupă” căci scopul acestui articol este acela de a aduce în centrul atenției cu totul altceva. În perioada sărbătorilor de iarnă, se pot face achiziții de jocuri, unele care merg și pe linux, în mod legal fără a mai căuta pe torrente.


O astfel de perioadă este diponibilă și în cadrul acestor zile, numită Steam Exploration Sale, cu durata între 26 noiembrie și 2 decembrie. În timpul acestei perioade se pot achiziționa produse digitale cu reducere de până la 75%, numărul total de aplicații din aceasta promoție fiind de 5735.

Unele dintre cele mai căutate jocuri pe torrente sunt acum la prețuri mai accesibile decât în mod normal, pornind de la 3,49 euro, drept urmare nu ar strica să achiziționați un produs de care singuri v-ați convins că vă place. Timpul rămas la data scrierii acestui articol fiind de 3 zile.

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Mulțumesc Seamonkey


Nu știu câți dintre voi au auzit despre Navigatorul Seamonkey și al său program gratuit de chat (înlocuitor pentru faimosul Mirc), dar vă pot spune că spre deosebire de ”verișorul” său Mozilla Firefox, se descurcă mai bine pe configurațiile mai vechi.

Prin configurație veche nu mă refer aici la un Pentium 4, de exemplu, ci la ceva un pic mai vechi, un AMD Duron la 1,1 Ghz. Dacă programele Mozilla Firefox sau Google Chrome se agățau de fiecare resursă disponibilă, Seamonkey a reușit să se descurce în ciuda circumstanțelor privind resursele.

Astfel, nu pot decât să finalizez acest articol spunând: Mulțumesc Seamonkey :)

Licențiere: emblema și denumirea Seamonkey sunt mărci înregistrate ale Fundației Mozilla.

miercuri, 26 noiembrie 2014

Feedback public

De curând ”erdeeșh” mi-a făcut o mică vizită în urma căreia m-am ales cu două servicii pe care în locația curentă nu le aveam: internet și telefonie fixă. După o așteptare de aproape o lună m-am ales cu cele două cabluri dar și cu o gaură de toată frumusețea...


Recunosc că nu este tocmai cel mai perfect perete de bloc, dar gaura respectivă atrage atenția asupra unui singur fapt: dacă observați un singur om care realizează undeva în jur de 20 de apeluri telefonice pentru a afla ce anume conectează la rețea trebuie să aveți grijă și cum manipulează echipamentele. A se observa aici că acel canal de cablu prin care se afla cablul TV este complet nefolosit, când după umila mea părere, ar mai fi avut loc pentru alte două...

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Irssi - un altfel de client pentru IRC

Fiecare probabil are in acest moment un client de IRC preferat, dar cand vine vorba de Windows cei mai multi se gandesc la Mirc. In tabara opusa, utilizatorii de linux au mai multe optiuni printre care si Irssi.

Pasionatii liniei de comanda (adica CLI) au intrat probabil in contact cu Bitchx "pe vremuri". Irssi este un client care functioneaza tot din linia de comanda construit folosind un alt cod sursa. De curand am descoperit ca functioneaza si pentru Windows, lucru care recunosc ca ma incantat.

Daca sunteti cat de putin curiosi de acest program, puteti descarca Irssi pentru Windows si vedea cum anume este IRC-ul din linia de comanda.

duminică, 9 noiembrie 2014

Parc...are

Intr-un articol anterior mentionam disparitia unui mic parc de cartier, loc de popas intre centrul orasului si zona de agrement reprezentat de Padurea Trivale.

Rezultatul inutil al acestui demers, in viziunea mea desigur, este o parcare in care au fost folosite dale prin care a fost plantata iarba...


... un adevarat loc de odihna pentru umila "caleasca moderna".