sâmbătă, 27 septembrie 2014

A fost candva...

Parerea mea umila este ca un parc pentru copii si adulti deopotriva, intr-un cartier aflat la o anumita distanta de orice zona de agrement este important...


... dar fiind un an electoral cineva s-a gandit ca niste copaci in minus si o parcare sunt mult mai bune intr-o zona in care un parc chiar si de mici dimensiuni era iubit de catre copii si bunici.

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Laptop + calculator de birou pe același UPS ?

Acum ceva timp am postat un articol despre ceea ce se poate conecta la un UPS ”casnic”, dacă îl pot numi așa. În acest articol am răspunsul pentru o altă întrebare pe care am adresat-o departamentului de suport tehnic al companiei care a creat UPS-ul: se poate conecta un latop și un calculator personal la același UPS ?

Răspunsul este următorul:
In principiu, un laptop nu consuma un curent prea mare (corespunzator la cca. 90W), asa ca ati putea alimenta si laptopul de la acelasi UPS impreuna cu desktop-ul dvs. Trebuie, totusi, sa aveti in vedere ca mai multi consumatori vor absorbi mai mult curent (unde-s doi puterea creste!), ceea ce se va simti atunci cand cade curentul de la retea si bateria UPS-ului va trebui sa suporte ambele consumatoare si durata de back-up va scadea considerabil.

Dacă ați avut vreo îndoială despre acest aspect precum am avut eu, acum aveți răspunsul.