sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Un pic de... toamnă


Pe la televizor se anunță o iarnă dificilă, dar pe moment, soarele de afară și frunzele galbene din copaci ne țin oarecum captivi într-o zi de toamnă târzie. Ca atare, dacă timpul vă permite nu ezitați să mergeți la o plimbare renuntând pe moment la calculator sau orice alt dispozitiv mobil.

Above & Beyond - #ABGT #055

Above & Beyond - #ABGT #055 by Above & Beyond on Mixcloud

Anjunabeats Worldwide 357 with Ost & Meyer

Anjunabeats Worldwide 357 with Ost & Meyer by Anjunabeats on Mixcloud

Markus Schulz - Global DJ Broadcast - Nov 28 2013

Global DJ Broadcast - Nov 28 2013 by Markus Schulz on Mixcloud

marți, 26 noiembrie 2013

Gogu` vă salută

În urmă cu 6 luni un eveniment nefericit a curmat viața plăcii de bază din calculatorul personal, mai precis uzuara cauzată de cei 6 ani de ”muncă”. Datorită acestui fapt am început să fac câteva îmbunătățiri, astfel că acum v-o aduc în centrul atenției pe ultima: discurile dure (a.k.a hard disks).

Lista de imbunătățiri cuprinde pe lângă noua placă de bază, 4 Gb de Ram DDR3, o nouă placă video Nvidia GeForce 430 GT cu 1024 Mb DDR3 si pe ”WD10EZEX”, pe care am decis să îl alint din respect, Gogu`.


Gogu` este un disc dur (hard disk) Western Digital de 1TB, ce folosește interfața SATA-III, cu 7200 rpm, 64MB Buffer, numit si Caviar Blue WD10EZEX. Chiar dacă pe hărtie scrie 1TB, spațiul actual este de 930Gb, lucru care poate deranja pe unii, dar care pe mine nu mă afectează cu nimic căci vin din zona în care discurile dure aveau 160Gb si erau chiar o comoară. Acest upgrade final îmi va permite să revin lejer în zona dual-boot, zonă la care am renunțat acum câteva luni.

RESPECT GOGULE :)

Anjunabeats - Anjunabeats Worldwide 356 with Oliver Smith

Anjunabeats Worldwide 356 with Oliver Smith by Anjunabeats on Mixcloud

vineri, 15 noiembrie 2013

Un site util: cutremur.net

Pe vremea când proiectul meu ”Blogul unui internaut” era activ, aveam obiceiul să promovez diferite entități de pe internet, mai precis cele care aveau legătură cu distribuțiile linux. Chiar dacă la ora actuală, cel puțin pe moment, nu mai fac asta activ, consider eu că promovarea unor surse de informații folositoare nu trebuie lăsată deoparte. Pentru aceast articol am ales să promovez pagina de internet cutremur.net

Trebuie să recunosc că am dat peste acest site din întâmplare, în momentul în care citeam niște știri referitoare la un cutremur din Vrancea. Nu știu dacă persoanele care postează articole pe acel site au o anumită calificare în domeniu sau pur și simplu preiau informația din diferite surse, dar faptul că au creat ceva menit să informeze internauții este cu adevărat bun din punctul meu de vedere.

Pe lângă articolele publicate pe prima pagină în care se menționează informații despre diferite cutremure ce au avut loc pe mapamond, site-ul mai oferă informații utile despre cum ar trebui să ne comportăm în cazul unui cutremur precum și informații despre activitatea seismică a României. Într-un mediu dinamic precum Internetul astfel de site-uri cu informațiii utile sunt binevenite, cel puțin țn viziunea mea.

Markus Schulz - Global DJ Broadcast - Nov 14 2013

Global DJ Broadcast - Nov 14 2013 by Markus Schulz on Mixcloud

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

La revedere (io)Quake3

Quake 3 a fost și va rămâne mereu în amintirile mele și asta deoarece a fost primul joc care m-a atras atunci când am intrat pentru prima dată într-un internet cafe. Cei care au ”prins” perioada în care internet cafe-urile erau destul de populare știu cât de interesant era acest joc împreună cu anticul CS 1.5 (cel puțin în acea perioadă).

De curând am reușit să îmi actualizez din punct de vedere hardware calculatorul, schimbând placa de bază, placa video, memoria RAM și sursa. O dată cu această schimbare am trecut și la Windows 7 Ultimate pe 64 de biți, hardurile dar mai ales procesorul de 2Ghz descurcându-se destul de bine, fiind singurele componente neschimbate. Din păcate nu același lucru pot spune și despre jocuri, mai precis despre Quake3, joc pe care nu am putut să îl instalez folosind CD-ul și nici o imagine ISO alternativă.

O ultimă soluție pentru a instala jocul a fost să folosesc ioQuake3, un motor grafic, cu cod liber, pe care gratuit l-am instalat pe calculator. Pentru a juca Quake3 folosind acest motor grafic a trebuit ca manual să inserez în folderul de instalare directorul baseq3, care conține elementele necesare rulării jocului. Timpul nu mi-a permis să testez prea mult cum se comportă ioQuake 3 sub Windows 7 Ultimate pe 64 de biți decât la sfârșit de săptămână.

Am fost dezamagit de implementarea realizată de ioQuake3, jocul închizându-se de fiecare dată când se termina o rundă sau se atingea limita de fraguri, chiar și cu activarea setărilor de compatibilitate oferite de sistemul de operare. În acest moment am ca alternative la jocul Quake3, Open Arena o implementare bazată pe vechiul joc sau Quake Live. Nu știu dacă voi opta pentru unul dintre ele, dar cu siguranță îmi voi aduce aminte de primul joc care ma atras.

Above & Beyond - #ABGT #052

Above & Beyond - #ABGT #052 by Above & Beyond on Mixcloud

Andy Moor - Moor Music Episode 109

Moor Music Episode 109 by Andy Moor on Mixcloud